Με συνοδεία ψητών παντζαριών. Γιατί..Λείπει η Pescanova από τη Σαρακοστή; Δεν λείπει!
Recipes της Αργυρώς
Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Αργυρώς
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τα διατηρούμε κρύα στο ψυγείο, σε ένα πιάτο μέχρι να τα τηγανίσουμε.
- Βουτάμε ένα ένα στεγνό φιλέτο μπακαλιάρου σε αλεύρι.
- Βουτάμε κάθε φιλέτο μπακαλιάρου στο κρύο κουρκούτι, αφού τινάξουμε το περιττό αλεύρι.
- Στραγγίζουμε τα φιλέτα καρδιές μπακαλιάρου.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1-1/2′ με 2’ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ακουμπάμε το κάθε φιλέτο σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει. Ομοίως φτιάχνουμε όλα τα φιλέτα μπακαλιάρου.
- Σερβίρουμε με σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρι.
Για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, όλα τα στέρεα υλικά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει χυλός χωρίς κόμπους, τοποθετούμε το κουρκούτι στο ψυγείο να παγώσει, για να είναι δροσερό.
Απαλή σκορδαλιά
Για τη σκορδαλιά, πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για λίγα λεπτά να ρουφήξει.
Το στύβουμε καλά και το διαλύουμε σε ψίχουλα. Πιέζουμε το ψημένο σκόρδο να βγει η μελωμένη ψίχα του και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ψωμί & το νερό.
Τα πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε την απαλή σκορδαλιά.
Για τα ψητά πατζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τα χόρτα και τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε φρέσκα βότανα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε ανάμεσα τις σκελίδες σκόρδου. Κλείνουμε το πακέτο με το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί στην μεσαία σχάρα. Ψήνουμε στους 200ºC στον αέρα για 45’ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν ψηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Πιέζουμε τα ψητά σκόρδα και χρησιμοποιούμε την σάρκα τους για την βελουδινη σκορδαλιά.
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα ψητά παντζάρια. Κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά.
Ingredients:
2 συσκευασίες καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου Pescanova
200 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
50 γραμ. αλεύρι για το πανάρισμα
Για το κουρκούτι
120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
40 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
40 γραμμάρια κορν φλάουρ
1/2 κοφτό κ.γ.αλάτι
2 πρέζες ζάχαρη
250 ml ανθρακούχο νερό (1 μικρό μπουκάλι)
30 ml ούζο
Για τη σκορδαλιά
100 γραμμάρια αμύγδαλα ψίχα
6 σκ. σκόρδο ψημένο
2 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι
100 ml ηλιέλαιο
100 γραμμάρια ψωμί μουσκεμένο
100 ml ζεστό νερό
Για τα ψητά παντζάρια (με το σκόρδο ψητό)
6 μικρά τρυφερά παντζάρια
6 σκ σκόρδου με τη φλούδα
Λίγο αλάτι και πιπέρι
1-2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
Σταγόνες Ελαιόλαδο
Σταγόνες Ξύδι
Σχοινόπρασο για το σερβίρισμα