Recipes της Αργυρώς

Πιλάφι θαλασσινών της Αργυρώς

Με χταπόδι πλοκάμι και γαρίδες γίγας με ουρά..Γιατί λείπει η Pescanova από τη Σαρακοστή; Δεν λείπει!

Share:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Μέτρια
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το δαφνόφυλλο και το μισό κρασί.
  • Σκεπάζουμε το χταπόδι κι από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 30’ σε χαμηλή φωτιά.
  • Κρατάμε το ζωμό χωριστά και κόβουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5’ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ. Σοτάρουμε για 1-2’, μόνο να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  • Προσθέτουμε το κρασί και τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το ζωμό του χταποδιού και το ζεστό νερό.
  • Έπειτα βάζουμε, το κομμένο και βρασμένο χταπόδι.
  • Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13’.
  • Ανακατεύουμε 1-2 φορές κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
  • Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 2-3’.
  • Σβήνουμε την εστία. Σκεπάζουμε το ρύζι κι αφήνουμε να σταθεί για 5’.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό το φαγητό. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι το πιλάφι με χταπόδι και γαρίδες.

 

 

8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales
Recipe for 8 people

Ingredients:

1 συσκευασία Χταπόδι πλοκάμι Pescanova

Χταπόδι πλοκάμι

1 συσκευασία γαρίδες χωρίς κέλυφος, γίγας με ουρά Pescanova
Γαρίδες Γίγας, χωρίς κέλυφος με ουρά
1 δαφνόφυλλο
50 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
3 χρωματιστές πιπεριές
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 φλυτζάνι ντομάτα κον κασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
200 ml λευκό κρασί
500 γραμμ. ρύζι μακρύκοκκο
1 lt ζεστό νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ.μαϊντανός ψιλοκομμένος

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.